Reddingsboei.

M’n telefoon gaat: Marion! Ik ben toch verbaasd dat ze mij belt. Bij onze eerste kennismaking heb ik haar gezegd dat ze me altijd mag bellen als ze iets wil overleggen of een vraag heeft. Aan de ene kant vind ik t onderdeel van mijn hulp aan mensen, aan de andere kant denk ik ‘doen ze toch niet!’.

Juni 2021

En dat doet Marion dus maar mooi. Ze wil weten wanneer ik weer kom. Het stelt haar duidelijk gerust dat ze iemand heeft met wie ze even kan overleggen. Het voelt als een soort lifeline voor haar.

Een week belt Marion weer. ‘Wanneer komt die offerte van de inboedelopruimer? En wanneer komen ze dan het huis leeghalen?’ Ik vertel haar dat het een paar dagen duurt voordat ze de offerte krijgt. Ze heeft een maand opzegtermijn voordat ze uit Pieters huis moet.  

Ze heeft nog twee vragen. ‘Ik wil eigenlijk spullen verkopen op Marktplaats en dan moet ik foto’s maken. Ik heb geen smartphone en hoe moet dat dan? Moet ik dan eerst zo’n telefoon kopen? Ik ken dat helemaal niet en weet niet hoe het werkt.’ Ik leg uit dat verkopen op Marktplaats tegenwoordig niet zo veel opbrengt en dat het verstandiger is om de spullen waar zij niks mee wil of die niemand wil hebben, mee te geven aan de inboedelopruimer. Het kopen van een smartphone en een training over hoe zo’n apparaat werkt, komt op onze lijst.

En de tweede vraag is: ‘Mijn eigen huis staat ook vol met van alles en ik heb het niet handig ingedeeld. Wil je daar ook eens naar kijken?’ Komt ook op onze lijst. 

Ken jij iemand die alleen is en met de handen in t haar zit? Die niet weet hoe je t regelt in deze digitale tijd? Die geen kinderen of mensen kent om te helpen? Die geen overzicht heeft en niet weet waar en hoe te beginnen? Die in blinde paniek is en niemand vertrouwt? Neem contact met mij op. Ik help!

 

#professionalorganizing#opruimcoach#paniek#structuurenoverzicht#overleggen#ooktelefonischbereikbaar

 

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter