Stralend.

Woensdagochtend ben ik weer bij Marion. Mijn idee is om een ‘to do lijst’ te maken en dan aan de slag te gaan. Marion is wat geïrriteerd: ‘ik wil eerst de belastingaangifte doen want dat moet echt gebeuren en ik krijg daar stress van.’

Juni 2021

Ze gaat achter haar laptop zitten en ze vindt het goed dat ik achter haar sta zodat ik haar kan helpen. ’Weet je,’ zegt ze, ‘ik vind het zo prettig dat jij me helpt want als m’n neef zou helpen dan ziet hij meteen de saldi op mijn rekeningen. En dan weet de familie hoeveel geld ik heb en dat wil ik niet.’

Ze logt in op de site van de belastingdienst en stap voor stap doorloopt ze de aangifte: helemaal zelf! ‘Ik weet niet hoe het moet hoor! Waar moet ik nu klikken?’ Haar paniek en spanning zitten haar in de weg om te lezen wat de instructie is of wat er op de knop staat. Af en toe geef ik wat ze moet doen.

‘En dan is het nu klaar?’ roept ze voordat ze op ‘’verzenden’’ klikt. ‘Ja!’ roep ik enthousiast. ‘Klik maar.’ Ik geef haar een groot compliment. Ze heeft in vijftien minuten haar eigen belastingaangifte had gedaan! Er valt een waanzinnige last van haar schouders af. Haar rode wangen worden lichter van kleur en haar ogen stralen! Koffie!

Ken jij iemand die alleen is en met de handen in t haar zit? Die niet weet hoe je t regelt in deze digitale tijd? Die geen kinderen of mensen kent om te helpen? Die geen overzicht heeft en niet weet waar en hoe te beginnen? Die in blinde paniek is en niemand vertrouwt? Neem contact met mij op. Ik help!

#professionalorganizing#opruimcoach#paniek#structuurenoverzicht #hulpbijbelastingaangifte

 

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter