Tik.

‘En hoe moet dat dan als ik dit huis uit moet?’ Het huis staat vol met meubilair en kasten vol met spullen. Ze ziet er erg tegenop om het op te ruimen en weg te brengen.

Juni 2021

Op dat moment is een voor mij bekende inboedelopruimer in de buurt bezig om de laatste spullen uit een huis te halen. Ik stel Marion voor om te vragen of deze opruimer even langs wil komen om een idee van het huis en de werkzaamheden te krijgen. Ook kan zij dan direct een offerte te maken. Dit stelt Marion gerust. Ze kan nu de kasten leeghalen en de spullen uitzoeken en laten staan wat ze niet mee wil nemen naar haar eigen huis.

Ze heeft ervoor gekozen om telkens wat op te ruimen, weg te geven of weg te brengen. Daar voelt zij zich prettig bij. Prima! Zij is de regisseur en ik denk en doe met haar mee.

Een kringloopwinkel komt volgende week wat dozen met boeken halen. Dan is dat maar weer weg. Haar zwager heeft inmiddels de kleding van Pieter opgehaald.

 

Voordat ik naar huis ga, laat ze me de aanrechtkastjes en de gangkast zien. ‘Ja…’ zegt Marjan en begon hard te lachen. ‘Helemaal vol met schoonmaakmiddelen, ik houd nogal van schoonmaken. Ik heb een stofallergie en maak iedere dag schoon. Ik vind het handig om alles op voorraad te hebben. En inderdaad, ook in het toilet, naast de wastafels en in kamers boven staan allerlei sprays om te gebruiken. Het is een soort tik van me,’ zegt ze stralend. ‘Daar moet ik eigenlijk wel wat mee.’

Ken jij iemand die alleen is en met de handen in t haar zit? Die niet weet hoe je t regelt in deze digitale tijd? Die geen kinderen of mensen kent om te helpen? Die geen overzicht heeft en niet weet waar en hoe te beginnen? Die in blinde paniek is en niemand vertrouwt? Neem contact met mij op. Ik help!

#professionalorganizing#opruimcoach#paniek#structuurenoverzicht#hulpbijverzamelwoede

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter