Ik help je ná de uitvaart.

Het moment komt dat een van je (schoon) ouders overlijdt. Je bent vaak nog drukker met alles wat ná een uitvaart komt kijken dan met de uitvaart zelf. Het begint bij het verzamelen van de adressen van de mensen die belangstelling toonden zodat je hen een bedankkaart kunt sturen. Dan komt de periode die veel tijd kost; alle spullen van je (schoon) vader of moeder uitzoeken; de kleding, het linnengoed, servies, boeken enz. In alle kamers en op zolder staat van alles en nog wat. En denk ook nog even aan de administratie; abonnementen en verzekeringen opzeggen, post beantwoorden.  Je wilt ook weer terug naar je eigen leven.

Het is nogal wat als je als kind achterblijft met een huis vol tastbare herinneringen. Een huis dat leeg moet. Bij het openen van een kast of lade komen herinneringen boven.

Ik kan je helpen. Aan de hand van een checklist bepalen we samen wie welk onderdeel oppakt. We bepalen wanneer we aan de slag gaan en welke stappen we ondernemen. Jij houdt de regie in handen.

Geef jezelf tijd en ruimte cadeau. Wil je de checklist ontvangen? Of wil je weten wat het kost als ik een aantal zaken voor je regel? Stuur je vraag naar elsbeth@bergbosch.nlof bel 06 – 82 86 33 89.