10 minuten tips

Ook van die vuile waxinelichtjeshouders? Zo los je dat op.

Situatie:

Als het buiten weer donkerder begint te worden, haal ik al mijn waxinelichtjeshouders weer tevoorschijn en koop ik een grote doos waxinelichtjes. Gezellig hoor dat kaarslicht! En kom ik kaarsen in een mooie kleur dan gaan die mee naar huis. Nu het weer langer licht blijft en het voorjaar onderweg is, is bij mij de voorraad waxinelichtjes zo goed als op, zijn de kaarsen opgebrand en de houders hebben aan de binnenkant zo’n zwarte waas.

 

Aanpak:

Ik vul die kleine glaasjes met warm water en een beetje afwasmiddel. Sommigen beschadigen namelijk in de vaatwasmachine. Dan laat ik ze weken. Daarna was ik ze af met een afwasborstel en gaan ze schoon de kast in. Tot in de herfst. En misschien laat ik er een paar staan voor een zomerse avond als we straks weer buiten zitten.

Resultaat:

Zodra het weer tijd wordt om in huis waxinelichtjes aan te doen, pak ik de schone houders zó uit de kast, doe er waxinelichtjes in, steek ze aan en geniet van het sfeervolle licht.