Sandra Mail

Twee weken geleden kwam Sandra bij mij thuis.

Ik ken deze Sandra via #LinkedMeer. Met enige schroom vertelde ze dat haar laptop vaak vastliep en ze veel mailberichten niet kon vinden en mensen hadden deze die toch echt naar haar verstuurd. Hoe kon dat nou?

Ze opende haar laptop en liet me haar mailbox in Google zien. In eerste instantie zag ik een paar mapjes. Toen ik beter keek, zag ik in een mapje ruim 20.000 binnengekomen berichten staan. We openden het mapje. ‘Tja’, zei Sandra, ‘in coronatijd heb ik veel achter de laptop gezeten en bestelde zo is het een en ander’. In die map stonden allemaal nieuwsbrieven waar ze het bestaan niet van wist.

‘Wil je deze nieuwsbrieven nog lezen of bewaren? Of mogen ze weg?’ Strijdvaardig riep ze: ‘weg!’. En daar gingen we. We selecteerden iedere afzender en de bijbehorende berichten. En iedere keer vroeg ik ‘en wat wil je met deze berichten?’. En iedere keer riep ze ‘weg ermee’. Zij bediende de toetsen en hield de regie. In bijna een uur tijd, verdwenen ruim 8.000 mailberichten uit die ene map.

Mooi om te zien was, dat Sandra steeds fanatieker werd om de map te schonen en steeds meer ontspande. ‘Je krijgt een leger hoofd als je computer ook is opgeruimd. Ik zag door de bomen het bos niet meer. En nu weer wel!
Met een opgeruimd gevoel ging Sandra huiswaarts. De volgende dag ontving ze van mij een stappenplan om zelf verder te gaan met de andere mappen….. en dat kan we!.