Saai of structuur?

Iedere ochtend is het hetzelfde liedje.

Op een vaste plek op mijn aanrecht ligt een stapel gelezen kranten, lege theezakjes, wikkels van de skir, enveloppen, eigenlijk alles van papier. Daarnaast staat glas; bierflesjes en soms een lege fles wijn of een glazen lege pot. Da’s niet iedere dag het geval hoor! We drinken eigenlijk doordeweeks geen alcohol. 

Ik neem t stapeltje onder m’n ene arm, de lege flessen in m’n andere hand en open de garage. Het papier gaat in een oude papieren zak of doos en de lege flessen in een bierkrat of zo’n grote krat. Als er een nieuwe maand begint, haalt de voetbalvereniging uit het dorp het papier en karton op. De lege flessen gaan op zaterdag mee richting de supermarkt.

Terug in de keuken ruil ik het vaatdoekje om voor een schoon exemplaar. En dit dag in dag uit. Daar hoef ik niet meer over na te denken.

Voordelen? Als de dag begint is mijn aanrecht schoon en opgeruimd. En we hebben iedere dag een fris en schoon vaatdoekje. Nog hygiënisch ook.

Dan begint mijn dagelijkse ontbijtritueel.
– Kommetje en theeglas uit de kast
– Lepel uit de la
– Skir en fruit uit de koelkast
– Muesli en theezakje uit de la
– Skir en fruit in het bakje
– Muesli eroverheen
– Gekookt water in het theeglas
– Theezakje in het glas
– Ontbijten!

En echt iedere dag, is dit mijn ontbijt. Voordelen?
– Ik hoef er niet over na te denken
– Gezonde samenstelling
– Voldoende bouwstoffen en vitamines
– Voldoende vulling tot aan mijn lunch

Op één dag in de week ‘zondig’ ik.

Na het sporten op zondagochtend krijg ik een gekookt eitje of roerei, een heerlijk warm broodje uit de oven en …. een croissant vergezeld van een glas vers geperst sinaasappelsap. En ook dit is ook structuur geworden.