Wat vinden anderen

Een opruimcoach bij het schonen van mijn administratie.

Over deze opdracht:

Maria is een alleenstaande dame met MS en zit in een rolstoel. Ze ging verhuizen van een eengezinswoning naar een appartement. Ik heb haar geholpen met het uitzoeken van mijn administratie.

  Resultaat:

  Dertig ordners geschoond en de inhoud teruggebracht tot negen ordners. Elsbeth is twee keer vier uur bij me geweest.

  Ik vond het heel prettig dat Elsbeth zei bij de start van het opruimen: ‘Jij kiest wat weg kan. De regie blijft bij jou.’ Elsbeth is kordaat en snel. Ze ziet wat ze moet doen en doet dat ook meteen. Ze dacht op zijn tijd ook aan een kopje thee of glas water voor ons beiden. Ze liep vaak op en neer van boven naar beneden om ordners op te halen. Als een vriendin dit had moeten doen had ik dat toch lastiger gevonden. Ik had dit nooit zo snel kunnen doen met vrienden, door onze zakelijke relatie waren we echt aan het werk. Met vrienden verzand je toch al snel in gesprekken en theedrinken en duurt het opruimen veel langer.

  Na de eerste keer, stuurde Elsbeth een lijst met activiteiten rondom de verhuizing. ‘Deze lijst is fantastisch! Een leidraad tot en met de verhuizing. Per activiteit kon ik mensen inzetten.’

  Na de tweede keer mailde Elsbeth een lijst met de inhoud van de ordners. Handig!
  Tot slot, ik vond het fijn dat ik een optie van een dagdeel kon nemen in de agenda van Elsbeth.

   

  Maria

  augustus 2018