Na overlijden

Eén van je (schoon) ouders is overleden. Je bent vaak nog drukker ná een uitvaart dan met de uitvaart zelf. Deze periode kan veel tijd kosten en lang duren. Je begint met het verzamelen van de adressen om mensen een bedankkaart te sturen. Misschien ben je aangewezen als Executeur.

Onbezorgd rouwen én toch aan de slag

Dan mag je de hele erfenis afwikkelen van je (schoon) ouder: uitvoeren van het testament, verkoop van het huis, opzeggen van abonnementen en verzekeringen, post beantwoorden, doen van belastingaangifte (binnen zes maanden na het overlijden), doorgeven van bankstanden op de datum van overlijden en ga maar door. Een groot deel van je tijd ga je aan de slag met het uitzoeken van alle spullen van je (schoon) vader of moeder: kleding, het linnengoed, servies, boeken, schilderijen, de spullen uit de keuken enz. Echt over elk ‘ding’ moet je een beslissing nemen.

Uit eigen ervaring weet ik dat dit veel tijd kost en zeker ook energie. Want als je een kast opentrekt, vind je niet alleen allerlei spullen. Er komen bij die spullen allemaal herinneringen boven. Een zakdoekje dat je ooit aan je oma hebt gegeven en dat je moeder al die die tijd heeft bewaard. Of de zakdoeken van je vader die ook altijd in die kast hebben gelegen. Je deelt dit hopelijk met je familie, pinkt tranen weg en hup daar ga je weer. En dat dus allemaal naast je gewone leven met misschien een gezin en een baan.
In alle kamers en op zolder staat van alles en nog wat. Hoe maak je een eerlijke verdeling van de inboedel tussen de kinderen zonder dat er ruzie komt? En wat doe je met alle meubels en spullen? Verkopen? Opslaan? Kringloopwinkel of weggooien?

Het is dan prettig om iemand naast je te hebben die meedenkt en meewerkt. En weet wat je doormaakt en voelt. Doorpakt als dat nodig is terwijl jij de regie houdt. Samen bepalen we welke werkzaamheden gedaan moeten worden, wanneer en wie welke taken oppakt.

Aanpak en kosten

Kennismaken

Tijdens onze eerste ontmoeting bespreken we je situatie en wensen.

i

Wat gaan we doen?

Aan de hand van je wensen maak ik een concreet voorstel.

Aan de slag

We prikken een dag en tijdstip om samen aan de slag te gaan.

De kosten van het kennismakingsgesprek krijg je cadeau als je mij een opdracht geeft. Mijn tarief is € 75,- per uur en € 0,30 per kilometer als ik > 15 kilometer reis naar jouw huis.
Ik bied een strippenkaart aan van 12 uur à € 66,50 per uur, 18 uur à € 64,75 per uur of 24 uur en een uurprijs van € 62,50

Wil je weten wat ík voor je kan doen? Vul het contactformulier in dan neem ik contact met je op.

Contactformulier - Na overlijden

Administratie

Jouw administratie uit handen geven.

Verhuizen

Ondersteuning bij verhuizen.

Na overlijden

Onbezorgd rouwen én toch aan de slag.

Opruimen

Samen aan de slag en zélf de regie houden.